Over ons

Onze geschiedenis in Hasselt ontstaat eind jaren 60 toen de grondleggers van ons bedrijf, onze ouders Benne en Bertha en oom Dirk met zijn vrouw Korrie, samen met hun ouders in Roodeschool een aannemersbedrijf bezaten. Destijds konden zij het complete pakket van het bouwen, renoveren en schilderen van boerderijen en huizen uitvoeren. Tevens werd het straatwerk aangelegd.

Dit straatwerk bestond destijds eigenlijk alleen maar uit tegels van 30×30 cm. Dit formaat was regelmatig niet leverbaar of het werd te laat geleverd. Daarom kocht oom Dirk een tegelpers waarmee hij aan de eigen behoefte kon voldoen.

Toen er steeds meer straatwerken werden aangenomen en ook andere aannemers tegels kwamen kopen, bleek al gauw dat de capaciteit (dagproductie ca. 1100 stuks) van deze machine te klein was.

Men startte toen een zoektocht naar een nieuwe locatie, centraal in het land en gelegen aan vaarwater. Er deed zich de gelegenheid voor om van de Nederlandse Middenstands Bank, uit een faillissement, de betonfabriek Ekkelboom te kopen. Zo is de familie Veldman in juli 1970 in Hasselt terecht gekomen.

De machines welke niet bij de productie van tegels nodig waren, werden verwijderd en de overige machines en de tegelpers uit Roodeschool werden in de bouwvakvakantie van 1970 klaar gemaakt. Na deze vakantie werd de productie weer opgestart en werden er tegels in de formaten: 30×30 cm, 15×30 cm, 40×40 cm, 40×60 cm, 50×50 cm en 40×50 cm geproduceerd.

Net als ieder bedrijf hebben ook onze grondleggers hoogtij dagen en diepe crisissen gekend. Toen achtereenvolgens in 1980 de kadewand instortte (schade € 90.000) en in 1981 de cementsilo omviel (30 minuten nadat de laatste persoon die dag de fabriekshal had verlaten, schade € 80.000) en de voortdurende recessie van de beginjaren 80, deden de grondleggers besluiten om in 1984 de productie te staken en de fabriek te ontmantelen.

Oom Dirk is daarna in de horeca gegaan terwijl Benne besloot om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten. Vanaf april 1984 zijn wij dus een handelsbedrijf en verhandelen wij alles op het gebied van bestratingsmatrialen. In 1995 hebben Willem en Henk het aandelenpakket van Benne overgenomen en voeren Willem en Henk de directie terwijl vader op de achtergrond een adviserende rol bekleedt.

In februari 2010 hebben Henk en Willem de locatie waar wij destijds gevestigd waren verkocht aan de gemeente Zwartewaterland en zo zijn wij terecht gekomen op onze nieuwe locatie aan de Euroweg 1 te Hasselt. Nadat Henk en Willem in samenwerking met Team 2 het bestek hadden uitgeschreven een aanbesteding hielden onder onze eigen klanten (direct ofwel indirect) kwam Prins Bouw uit ’t Harde als winnaar uit de bus. In mei 2012 is de bouw van het 800 m² grote bedrijfspand met kantoor van start gegaan.

Om het de jongens van Prins Bouw zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we Stelconplaten van De Meteoor om de bouw locatie gelegd, zodat ze schoon konden werken op een stevige ondergrond.

20120910_182354

De samenwerking met Prins Bouw verliep zeer goed en tijdens de bouw zijn Henk en Willem elke dag wezen kijken naar de voortgang en waar nodig schoten ze te hulp of stonden ze klaar voor overleg.

Altijd al hebben wij onze mooie natuur hoog zitten en dus hebben we gelijk al besloten om voor genoeg zonnepanelen te kiezen op het dak, zodat de zon onze complete stroomvoorziening is. Tot nu toe hebben we, met dank aan de vele zonuren, altijd nog stroom terug geleverd.

20121025_134001

Toen het bedrijfspand eind 2012 werd opgeleverd konden we beginnen met de verharding om het pand heen. We hadden er voor gekozen om dit zelf te gaan doen, omdat we het materiaal er toch voor hadden of makkelijk aan konden komen en omdat het in de winter bij ons altijd wat rustiger is. Dat het uiteindelijk een hele lange winter zou worden hadden wij ook niet verwacht dus het duurde allemaal veel langer dan gehoopt. Het was niet makkelijk om in een bevroren grond te gaan afrijden.

Toen we weer richting de lente gingen konden we los gaan met het leggen van Stelconplaten van De Meteroor en het stellen van keerwanden van Kemper Keerwanden.

Dit is tegenwoordig onze nieuwe locatie aan de Euroweg 1 te Hasselt waar wij sinds 7 januari 2013 zitten.

DSC_2451